نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا، 'جواد شمقدری' سه شنبه شب در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان 'فصل زمستان اترك' در بجنورد، اظهار داشت: سینمای ایران در مسیر حرفه ای شدن گرفتار برخی حلقه های مفقوده شده است.

وی عدم سرمایه گذاری خوب در بخش پژوهش و نداشتن مكان نمایش را از موانع صنعتی شدن سینمای ایران برشمرد و گفت: اینها ضعف های نهفته ای است كه تاكنون برای رفع آنها اقدام موثری صورت نگرفته است.

شمقدری افزود: سینمای ایران در حال یافتن راهكارهایی برای رهایی از این وضعیت و سرمایه گذاری برای رفع موانع صنعتی شدن است.

وی گفت: با اقداماتی كه در این حوزه صورت گرفته، رییس جمهوری فعالیت شورای عالی سینما را پذیرفته است.

رییس سازمان امور سینمایی كشور ابراز امیدواری كرد كه همه وزرا، استانداران و مدیران، سینمای كشور را در این مسیر یاری دهند تا موانع موجود بر سر راه صنعتی شدن سینمای ایران برطرف شود.

وی به جایگاه ویژه هنر و فرهنگ اسلامی اشاره كرد و گفت: لازم است جوانان كشور ما مطالعات فردی خود را در باره داشته های فرهنگی و اسلامی توسعه دهند زیرا دنیا بیش از این به ما رجوع خواهد كرد.

شمقدری خطاب به جوانان هنرمند سینمای كشور افزود: قدر فرصت خوبی را كه در اختیار دارید بدانید و به ابعاد مختلف فرهنگ اسلامی مسلط شوید و برای توسعه هنر سینمای كشور تلاش كنید.

وی گفت: امروز همه ما متوجه شده ایم كه جایگاه سینما و هنر بسیار والا و ارزشمند است و انقلاب اسلامی برای انتقال پیام خود به هنر سینما نیاز دارد و باید این دو را به هم پیوند بزنیم. ك/2

623/626/607



:: برچسب‌ها: تصویر , آسیا ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob
آیت الله خمینی

تمجید آیت الله خمینی از "اطلاعات تاریخی" و "قلم کسروی" گستردگی دامنه تاثیر کسروی را بر برخی حوزه های فرهنگی نشان می دهد

"کسروى یک آدمى بود تاریخ نویس، اطلاعات تاریخى‏اش هم خوب‏ بود، قلمش هم خوب بود؛ اما غرور پیدا کرد."

آیت الله خمینی تفسیر سروه حمد. نخستین سال پیروزی انقلاب.

"قلم"، یا درست تر، نثر کسروی نثری است روان، ساده و زیبا و از پیشگامان و بهترین نمونه های نثرفنی یا نثر مقاله، رساله و کتاب های پژوهشی در فارسی معاصر.

کسروی نه فقط بر به کارگیری واژه های فارسی اصرار داشت و بسیاری از واژه های جاافتاده کنونی برساخته او است، که بسیاری از راه هائی را که فرهنگستان های اول، دوم و سوم و زبان شناسان و مترجمان معتبر، بدون اشاره به گرته برداری یا وامگیری از او، برای غنی کردن، معاصر کردن و مدرن کردن زبان فارسی پیشنهاد می کنند، پیشنهاد کرد و با موفقیت بسیار به کار بست.

نثر فارسی آیت الله خمینی، به رغم نثر عربی او، نثری است نازل و نزدیک به نثر منشیانه دوران انحطاط نثر فارسی در دوران صفوی و قاجاری.

آیت الله خمینی در دهه بیست از روحانیونی بود که "مسلمانان با غیرت" را به کشتن این "مرتد جاهل مفسدالارض" فراخواند.

تمجید آیت الله خمینی از "اطلاعات تاریخی" و "قلم کسروی" به دورانی که در قدرت بود، نه فقط بعدی از ابعاد شخصیت چندبعدی و متناقض آیت الله خمینی را تصویر می کند، که گستردگی دامنه تاثیر کسروی را بر برخی حوزه های فرهنگی نشان می دهد اما تاثیر اندک کسروی بر نحله های گوناگون روشنفکری ایران از دهه سی به بعد، یا کناره گیری این نحله ها از کسروی، تاثیر افکار او را در عرصه فرهنگ معاصر به چالش می طلبد و شخصیت قوی و کارنامه غنی و متنوع کسروی این گونه تناقض ها را به همگنی رسانده یا توضیح می دهند.

کسروی از برجسته ترین و پرکارترین پژوهشگران ایران و از پیشگامان نقد دین بود اما نفوذ و تاثیر او بر نحله های روشنفکری ایران در برخی عرصه ها چندان اندک و در برخی عرصه ها چندان اندک وانمود می شود که بررسی جایگاه او در روشنفکری دهه سی به بعد ایران به پرسشی دشوار بدل شده است.

طرح و پاسخ بدین پرسش برخی خطوط نحله های گوناگون روشنفکری ایران دهه سی به بعد را نیز به دست می دهد.

وام انکار شده

"اغلب محققان وپژوهشگران دانشگاهی وغیردانشگاهی و مترجمان علوم اجتماعی و فلسفه در ایران از شیوه های پژوهشی کسروی و دستاوردهای او، و به ویژه از نثری که برای آثار پژوهشی پیشنهاد کرد، تاثیر گرفته اند اما کمتر کسی به دین خود به کسروی و به وامگیری از او اذعان یا اعتراف کرده است."

احمد کسروی معتبرترین و پرخواننده ترین منابع را در تاریخ مشروطه تالیف کرد، از پیشگامان پژوهش و تاریخ نویسی مدرن در ایران بود و کسانی چون علامه محمد قزوینی آثار پژوهشی و تاریخی کسروی را در باره تاریخ ایران منابعی معتبر تلقی می کنند.

اغلب محققان وپژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی و مترجمان علوم اجتماعی و فلسفه در ایران از شیوه های پژوهشی کسروی و دستاوردهای او، و به ویژه از نثری که برای آثار پژوهشی پیشنهاد کرد، تاثیر گرفته اند اما کم تر کسی به دین خود به کسروی و به وامگیری از او اذعان یا اعتراف کرده است.

سلامت کسروی در زندگی سیاسی و اجتماعی، پیگیری و پشتکاری که ملای نوجوان محله فقیرنشین حکم آباد تبریز را با خودآموزی چندین زبان زنده و مرده، تاریخ و علوم تجربی به یکی از پیشگامان روشنفکری ایران برکشید، حضور فعال و نجبیب او در انقلاب مشروطه و قیام خیابانی، نقش موثر او در تاسیس دادگستری مدرن، شرف او در ایستادگی در برابر استبداد و پای بندی نجیب کسروی به عقاید و آرمان های خود را نیز دوست و دشمن او تایید می کنند.

با این همه احمد کسروی تاثیر چندانی بر نحله های گوناگون روشنفکری دهه سی به بعد ایران نداشت و حتی در دهه های اخیر، که راه بر نقد مذهب هموارتر شده است، حضور افکار او محسوس نیست.

مدرنیته و نقد بیگانگی مقدس

""خردگرائی ایرانی شده" و ناسیونالیزم روشنفکران دوران مشروطه از مولفه های مهم آراء فکری و عقیدتی کسروی است و کسروی در برخورد با مذهب، به روشنفکری دوران مشروطه شباهت بیش تری می برد تا روشنفکری دهه سی به بعد ایران."

راسیونالیزم، انقلاب صنعتی، لیبرالیزم و مدرنیته در اروپای غربی با نقد ریشه ای بینش و فرهنگ دینی، با نقد "بیگانگی مقدس"، با نقد کتاب مقدس و دیگر مراجع دینی آغاز شد و در بستر این تحولات "بیگانگی مقدس" از اریکه فرمانروائی سقوط کرد و "عقل نقاد خود بنیاد آدمی" برجای آن نشست هرچند یکی دو قرن بعد مارکس و فروید، با نقد عقل، مشروط بودن آن را به موقعیت اجتماعی و مکانیزم های روان شناختی نشان دادند .

روشنفکری ایران به دوران مشروطه خرافه های مذهبی را نقد کرد اما به نقد بینش و فرهنگ دینی نرسید.

روشنفکران مشروطه خردگرائی اروپای غربی را "ایرانیزه" کرده و از جمله کوشیدند تا دین را با عقل گرائی آشتی دهند و در این ترکیب فرهنگ و بینش دینی چون عنصر غالب برجای ماند هرچند گاه خود را به جامه های غیردینی نیز آراست.

"خردگرائی ایرانی شده" و ناسیونالیزم روشنفکران دوران مشروطه از مولفه های مهم آراء فکری و عقیدتی کسروی است و کسروی در برخورد با مذهب، به روشنفکری دوران مشروطه شباهت بیش تری می برد تا روشنفکری دهه سی به بعد ایران.

کسروی چون اغلب روشنفکران دوران مشروطه، بیش از سیاست عملی، به "روشنگری" و "بیداری فکری و فرهنگی توده ها" می اندیشید، مردم یا لایه های آگاه تر آنان، و نه روشنفکران را، مخاطبان آثار عقیدتی و فکری خود می دانست و با زبانی روشنگر و برانگیزاننده با آنان سخن می گفت و این مولفه ها از عمق فکری و استدلالی آثار فکری او می کاست.

شیعگری، شیخیگری، بهائی گری، صوفیگری و دیگر نوشته های کسروی در باره مذهب های رایج آن روزگار در ایران نیز به نقد احکام و خرافه های مذهبی، نقد تاریخ مقدس مذهب شیعه و انتقاد از روحانیت محدود ماند و به نقد فرهنگ و بینش دینی، به نقد بیگانگی مقدس، ارتقاء نیافت.

روشنفکر گریزان از نقد دین

"برخورد کسروی با مذهب های رایج در ایران او را به یکی از پیشگامان انتقاد از مذهب و روحانیت برمی کشد اما نقد مذهب از زمینه هائی است که نحله های گوناگون روشنفکری ایران دهه سی به بعد را از کسروی دور کرد چرا که گرایش های مسلط بر این روشنفکری از نقد بینش و فرهنگ مذهبی می گریختند."

برخورد کسروی با مذهب های رایج در ایران او را به یکی از پیشگامان انتقاد از مذهب و روحانیت برمی کشد اما نقد مذهب از زمینه هائی است که نحله های گوناگون روشنفکری ایران دهه سی به بعد را از کسروی دور کرد چرا که گرایش های مسلط بر این روشنفکری از نقد بینش و فرهنگ مذهبی می گریختند.

انتقاد کسروی از بی دینی در فرهنگ اروپائی و تلاش او برای وضع دین عقلانی یا دینی واحد که مصلحان برای همه جامعه وضع کنند، برخورد یک سره منفی کسروی با رمان و شعر و ادبیات، تلاش کسروی برای بنا نهادن "پاک دینی" و سازمان هائی چون "باهماد آزادگان" نیز با ذهنیت و مذاق و طبع روشنفکران دهه سی به بعد ایران سازگار نبود.

کسروی تحول جامعه ایرانی را از بستر تحول ذهنیت و فرهنگ ممکن می دید و هم از این روی "باهماد آزادگان" و نشریات این سازمان را از درگیری مستقیم سیاسی برحذر می داشت اما سیاست عملی در دهه سی، دهه ای که کسروی در نیمه اول آن به قتل رسید، در قالب جنبش ملی کردن صنعت نفت و عدالت طلبی حزب توده بر فضای روشنفکری ایران سلطه داشت.

اغلب روشنفکران دهه سی به حزب توده گرایش داشتند و شماری نیز به جبهه ملی یا دربار. اغلب رهبران و کادرهای بالای حزب توده خود را غیرمذهبی می دانستند اما چپ ایران در دهه سی نه فقط نقد مذهب که نقد روحانیون را نیز روا نمی داشت.

از منظر حزب توده اکثریت مردم ایران مسلمان بودند و نقد مذهب و انتقاد از روحانیت راه را بر جذب مردم و نفوذ حزب در توده ها می بست.

حزب توده و روشنفکران متمایل بدان می کوشیدند تا مذهب را دور بزنند و با دستاویز احترام به عقاید مذهبی اکثریت از انتقاد جدی از دین و بینش دینی و روحانیت پرهیز می کردند.

دربار و روشنفکران وابسته به دربار نیز تا انقلاب اسلامی یا خود مذهبی بودند یا حمایت از مذهب و روحانیت شیعه و تظاهر به مذهبی بودن را به سود و مصلحت سیاسی خود می دیدند.

ملی گرایان، لیبرال ها و راست ها نیز همین برخورد را با دین و روحانیت پیش گرفتند.

"گرایش مسلط چپ غیرتوده ای ایران در دهه های چهل و پنجاه نیز برخورد حزب توده با دین و روحانیت را ادامه داد و کوشید تا با دور زدن دین، با پرهیز از نقد دین و گریز از انتقاد از روحانیون به گرایش هائی مذهبی مخالف سلطنت نزدیک شود."

گرایش مسلط چپ غیرتوده ای ایران در دهه های چهل و پنجاه نیز برخورد حزب توده با دین و روحانیت را ادامه داد و کوشید تا با دور زدن دین، با پرهیز از نقد دین و گریز از انتقاد از روحانیون به گرایش هائی مذهبی مخالف سلطنت نزدیک شود.

روشنفکران مستقل دهه های چهل و پنجاه نیز به دلایلی دیگر از نقد دین و روحانیت و از نقد بینش و فرهنگ دینی غافل ماندند و تنها در دهه های اخیر است که راه بر نقد مذهب هموار شد.

در دهه های اخیر کسانی چون دکتر آرامش دوستدار به نقد بینش و فرهنگی دینی برخاسته اند اما حتی بدین دوران نیز موجی قدرتمند می کوشد تا به دستاویز احترام به عقاید دینی اکثریت مردم یا جذب مردم، نقد بینش و فرهنگ دینی را به نقد بنیادگرائی مذهبی و روحانیون حاکم محدود کند.

برخورد کسروی با دین به نقد خرافه های دینی، نقد تاریخ مقدس مذهب های رایج در ایران و انتقاد از روحانیت محدود ماند و به نقد بینش دینی ارتقاء نیافت اما کسروی قلب مذهب را هدف گرفته بود و حمله او به مذهب را هیچ گرایشی به سود سیاسی خود نمی دید.

کسروی حتی به هنگامی که دربار و دولت های پس از رضا شاه برای جلب روحانیون امتیازات بزرگی چون انحلال مدارس مختلط، اجباری کردن درس تعلیمات دینی و نماز جماعت در مدارس را به مراجع شیعه هدیه کردند، به صراحت به این عقب نشینی ها اعتراض کرد.

گزیز یا ناتوانی نحله های گوناگون روشنفکری ایران از نقد بینش و فرهنگ دینی، گرایش کسروی به بنا نهادن دینی واحد برای جامعه، محدویت های نقد کسروی از دین، تعلق کسروی به مفاهیم روشنفکری دوران مشروطه و بیگانگی او با مولفه های اصلی روشنفکری دهه سی به بعد ایران و... تاثیر او را بر روشنفکری دهه سی بعد کاهش داد و زمینه کناره گیری نحله های گوناگون روشنفکری دهه سی به بعد ایران را از کسروی فراهم کرد و بر همین بستر تاثیر عمیق او در عرصه هائی چون زبان و نثر معاصر فارسی، پژوهش و تاریخ نویسی نیز انکار شد یا پوشیده ماند.



:: برچسب‌ها: قدیمی , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

حجت الاسلام والمسلمین 'محسن ربانی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به شمار زندانیان و یا تعداد افراد زیر پوشش دارلقرآن افزود: 12 هزار زندانی در كشور سه تا 20 جزء قرآن كریم را حفظ هستند.

وی تصریح كرد: فعالیت های قرآنی در طول سال و با حضور اساتید مجرب و در قالب 20رشته مرتبط صورت می گیرد.

ربانی با اشاره به اینكه فعالیت های قرآنی و دینی در سطح زندان ها با استقبال خوب مددجویان روبرو شده است ، گفت : گسترش مدارس قرآنی و برگزاری دوره های متعدد و مسابقات یكی از برنامه های آینده این مركز در سطح كشور است.

ك/3 7536/1968



:: برچسب‌ها: جشن تولد , ماکرو , فرانسه ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

در نظرسنجی های انجام شده خانم لوپن در رده سوم قرار دارد

مارین لوپن، رهبر حزب راست گرای افراطی فرانسه توانسته حمایت لازم برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورد.

برای کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، هر فرد به ۵۰۰ امضا از مقامات نیاز دارد و خانم لوپن می گوید این تعداد امضاها را جمع آوری کرده است.

این در حالی است که خانم لوپن هفته گذشته نسبت به کسب ۵۰۰ امضا از سوی مقامات این کشور ابراز تردید کرده بود.

مارین لوپن، کوچکترین دختر ژان ماری لوپن رهبر سابق جبهه ملی فرانسه است.

آقای لوپن پس از چهل سال از رهبری جبهه ملی کناره گیری کرد و دخترش توانست با کسب بیش از دو سوم آرا به ریاست این حزب برگزیده شود.

حزب جبهه ملی فرانسه با مهاجرت مخالف است ولی مارین لوپن تلاش کرده از بیگانه ستیزی و چهره ضد اسلام این حزب فاصله بگیرد.

درنظرسنجی های انجام شده در هفته گذشته خانم لوپن در رده سوم قرار داشت.

در این نظرسنجی ها، نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه برای اولین بار در مقام اول قرار گرفته، این در حالی است که فرانسیس اولاند، رهبر حزب سوسیالیست در رده دوم قرار دارد.

در همین حال آقای سارکوزی قویا ادعاها در این باره که معمر قذافی، رهبرسابق لیبی، در جریان مبارزات انتخاباتی ۲۰۰۷ میلادی میلیونها دلار به فعالیت های انتخاباتی او کمک کرده را رد کرده است.

سال گذشته در جریان حملات ناتو به لیبی، سیف الاسلام پسر معمر قذافی ادعا کرد که این کشور از نظر مالی به مبارزات انتخاباتی آقای سارکوزی کمک کرده است.

پیشتر آقای سارکوزی، رییس جمهور فرانسه، گفته بود که در صورت عدم انتخاب مجدد به سمت ریاست جمهوری، از سیاست کناره گیری خواهد کرد.



:: برچسب‌ها: نور ,
:: بازدید از این مطلب : 400
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

افغانستان، ایران و سوریه از موضوع های گفت و گوی رهبران بریتانیا و افغانستان است

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که برای گفت و گو با باراک اوباما درباره اوضاع افغانستان به آمریکا سفر کرده است، می گوید افکار عمومی در پی "حرکت پایانی" جنگ در این کشور است.

به گفته آقای کامرون افغانستان تا زمان خروج نیروهای ناتو از این کشور به یک دموکراسی کامل تبدیل نخواهد شد ولی مردم بریتانیاخواهان بازگشت سربازان به کشورشان هستند.

انتظار می رود رهبران بریتانیا و آمریکا درباره انتقال کامل عملیات رزمی در افغانستان به ارتش این کشور تا نیمه سال ۲۰۱۳ موافقت کنند.

این تاریخ زودتر از موعد از پیش تعیین شده است ولی به گفته رئیس جمهوری آمریکا، عجله ای برای خروج نظامیان از افغانستان در کار نیست.

آقای کامرون بعدازظهر سه شنبه برای یک دیدار سه روزه وارد واشنگتن شد.

علاوه بر افغانستان، مناقشه اتمی ایران و بحران در سوریه در راس برنامه کاری این دیدار است.

دیوید کامرون عصر سه شنبه در کاخ سفید با باراک اوباما دیدار کوتاهی داشت و سپس هر دوی آنها با هواپیمای مخصوص رئیس جمهوری آمریکا، ایرفورس وان، راهی ایالت اوهایو شدند تا تماشاچی یک مسابقه بسکتبال دانشگاهی باشند.

اوهایو از ایالت های سرنوشت ساز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر است.

آقای کامرون نخستین رهبر خارجی است که به همراه آقای اوباما با این هواپیما سفر کرده است.

دیدار آقای کامرون از افغانستان با کشتار ۱۶ غیرنظامی در افغانستان به وسیله یک نظامی آمریکایی همزمان شده است.

دیوید کامرون هنگام ورود به واشنگتن به خبرنگاران گفت: "فکر می کنم مردم در پی حرکت پایانی جنگ هستند. می خواهند بدانند که سربازان ما در حال بازگشت به خانه هستند، آنها برای مدتی طولانی در آنجا هستند."

به گفته آقای کامرون هدف کشورهای غربی برای ترک افغانستان باید سپردن امنیت این کشور به نظامیان آن باشد

او گفت: "قبول دارم (افغانستان تا آن زمان) یک دموکراسی کامل نخواهد شد. مشکلات توسعه ای بزرگی وجود خواهد داشت."

طبق برنامه قبلی نظامیان آمریکایی و بریتانیایی باید تا پایان سال ۲۰۱۴ از افغانستان خارج شوند.

آقای اوباما پیش از دیدار با آقای کامرون روابط دوجانبه با بریتانیا را ویژه نامید و اساس آن را منافع مشترک و ارزش های یکسان عنوان کرد.



:: برچسب‌ها: باغ , خانواده ,
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob
تظاهرات در جلال آباد

صدها نفر در جلال آباد در اعتراض به حادثه قندهار تظاهرات کردند

مقامات افغان می گویند، شورشیان مسلح به هیات دولتی که برای تحقیق در مورد کشته شدن غیرنظامیان افغان در حمله سرباز آمریکایی به قندهار رفته بودند، حمله کرده اند.

دو برادر رئیس جمهور کرزی و شماری از مقامات ارشد افغان، به شمول اسدالله خالد، وزیر سرحدات افغانستان و توریالی ویسا، والی قندهار در این هیات شامل هستند.

مقامات گفته اند که در این حمله به اعضای هیات آسیبی نرسیده، اما یک مامور پلیس و سه نفر از مهاجمان در درگیری کشته شده اند.

در اثر تیراندازی سرباز آمریکایی در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار، شانزده غیرنظامی کشته شدند.

این سرباز سی و هشت ساله که نامش افشا نشده، در بازداشت نیروهای آمریکایی بسر می برد.

نفوذ طالبان

این حمله زمانی صورت گرفت که هیات دولتی، برای شرکت در مراسم فاتحه خوانی کشته شدگان حادثه ولسوالی پنجوایی به این ولسوالی رفتند.

یک مقام ارشد افغان به بی‌بی‌سی گفت که هیات دولتی "از چندین جهت" مورد حمله قرار گرفت.

گفته می شود محلی که در آن حمله صورت گرفته، از مناطق تحت نفوذ گروه طالبان است.

صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله (کشور) افغانستان گفت: "یک یا چند نفر از دشمنان در محل پنهان شده بودند و زمانی که هیات به محل رسید، تیراندازی کردند."

مقامات می گویند، نیروهای امنیتی نیز دست به حمله متقابل زدند و در نتیجه این درگیری، دست کم یک مامور پلیس کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

هنوز انگیزه اصلی سرباز آمریکایی برای حمله به غیرنظامیان در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار روشن نشده است.

برخی گزارش ها حاکی از این است که این سرباز قبل از حمله، دچار نوعی اختلال روانی شده بود.

اما این حادثه، اعتراض های گسترده ای را در افغانستان بوجود آورده است.

حدود ششصد نفر در شهر جلال آباد، مرکز ولایت شرقی ننگرهار در اعتراض به این حادثه دست به تظاهرات زدند.

سربازان آمریکایی در قندهار

آمریکا از آغاز تحقیقات در مورد کشته شدن غیرنظامیان در پنجوایی خبر داده است

تظاهرکنندگان خواستار محاکمه سرباز آمریکایی متهم به کشتن غیرنظامیان در قندهار شده و شعارهای "مرگ بر آمریکا" سر داده اند.

خبرنگار بی بی سی می گوید، این تظاهرکنندگان بزرگراه اصلی میان کابل - جلال آباد را برای حدود یک ساعت بروی ترافیک بستند.

روز گذشته، پارلمان افغانستان نیز این حمله را محکوم کرده و خواستار محاکمه علنی سرباز متهم به این حمله شد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که حادثه کشته شدن غیرنظامیان در قندهار مورد تحقیق همه جانبه قرار خواهد گرفت.

اما او گفته است که در خروج نیروهایش از افغانستان عجله نخواهد کرد.



:: برچسب‌ها: دریا ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

یك دنیا خوشی و عشق را در كلامش می ریزد و فریاد بر می آرد كه سرخی تو از من...زردی من از تو...و از روی آتش می پرد تا در آن سو، شعله های زیبای آتش را به نظاره بنشیند و دگربار با شادی و سرور در شب چهارشنبه آخر سال به استقبال نوروز رود و شاكر پروردگاری باشد كه به او زندگی بخشید.

چهارشنبه سوری آیینی كهن و تغییر یافته مراسم باستانی پنج روز آخر سال به نام پنجه دزدیده یا اندرگاه، از جمله آیین های كهن زرتشتی، است. كه از سالیان گذشته بصورت یك آیین و مراسم سنتی و در واقع به عنوان یك جشن بهاری در میان ایرانیان وسایر اقوام آریایی به صورت های گوناگون رواج یافته است و در شب چهارشنبه پایان سال خورشیدی برگزار می شود.

سور در ادبیات پارسی و بعضی گویش های ایرانی 'جشن'،'مهمانی'و 'سرخ' معنا شده است. چهارشنبه سوری به عنوان یك مراسم اصیل ایرانی در گذشته بر اساس این عقیده كه آتش به عنوان تنها عنصر چهارگانه ای كه آلوده نمی شود و پاك می ماند؛ برپا می شد.

مردم ایران زمین در گذشته برای دفع شرو بلا و رسیدن به آرزوهایشان در شب چهارشنبه آخر سال در گوشه و كنار محل زندگی خویش كوپه های هیزم را روی هم می گذاشتند و زمانی كه خورشید غروب می كرد، آنها را آتش می زدند و از روی آن می پریدند، در كنار پریدن از روی آتش این مراسم سنتی دارای آدابی خاص بود كه از آن میان می توان به مراسم كوزه شكنی، قاشق زنی، فال گوش نشینی، خوردن آجیل و آش چهارشنبه سوری، اشاره كرد.

هریك از آداب نامبرده با هدفی و روشی خاص صورت می پذیرفت به طور مثال، در مراسم كوزه شكنی، مردم پس از آتش افروزی مقداری زغال به نشانه سیاه بختی، كمی نمك به نشانه شور چشمی و یك سكه به نشانه تنگدستی در كوزه ای سفالین می انداختند و هر یك از افراد خانواده یك بار كوزه را دور سر خود می چرخاند و آخرین نفر، كوزه را بر سر بام خانه می برد و آن را به كوچه پرتاب می كرد و می گفت:'درد و بلای خانه را ریختم به توی كوچه' و در واقع مردم با انجام این كار می خواستند تیره بختی، شور بختی و تنگدستی را از خانه و خانواده دور كنند.

و یا در قاشق زنی، كه ویژه زنان و دخترانی بود كه حاجت داشتند، آنان با قاشق و كاسه ای مسی در برابر هفت خانه می ایستادند و بی آنكه حرفی بزنند، قاشق را بر كاسه می زدند و صاحب خانه شیرینی یا آجیل، برنج یا بنشن و یا مبلغی پول در كاسه های آنان می گذاشت.

در فال گوش نشینی كه از دیگر آداب این شب است، افراد فال گوش می ایستادند و به حرف های رهگذران گوش می كردند، مردم اعتقاد داشتند حرف هایی كه رهگذران می زنند سرنوشت افراد را در این شب رقم می زد، بدین گونه كه اگر افراد سخنان دلنشین و شاد از رهگذران می شنیدند، حاجت و آرزوی آنها برآورده می شد و معتقد بودند اگر سخنان تلخ و غمگین به گوش آنها برسد، در سال نو آرزویشان برآورده نخواهند شد.

امروزه این آداب و سنن از یادها رفته و بسیار محدود در برخی نواحی ایران و یا كشورهای فارسی زبان انجام می شود اما استفاده از آجیل چهارشنبه سوری هم اكنون هم در بین ایرانیان رواج دارد و در میان خانواده ها به عنوان تنقلات این جشن مورد استفاده قرار می گیرد، در قدیم این آجیل حالت نذر و نیاز داشت و مردم در این شب آجیل هفت مغز به نام 'آجیل چهارشنبه سوری' را از یك مغازه رو به قبله می خریدند و به نیت برآورده شدن حاجات خود آن را پخش می كردند.

مراسم چهارشنبه سوری در میان اقوام و فرهنگ های مختلف ایرانی به اشكال گوناگون برگزار می شود و هر شهری بنا به رسم و رسوم خویش این جشن را برپا می كند.

مردم شیراز در شب چهارشنبه آخر سال دور هم جمع شده و از دیوان حافظ فال می‌گیرند، همچنین در میان شیرازی ها رسم است كه غروب سه شنبه، هفت كپه و یا سه كپه خار تهیه می‌كنند و آنها را آتش زده و از روی آن می‌پرند، بعضی از زنان نیز برای برآورده شدن حاجت خویش زیر منبر مسجد جامع شیراز(منبر مرتضی علی) حلوا درست می‌كنند. در قدیم شیرازی ها معتقد بودند كه هرگاه عصر روز سه شنبه آخر سال در آبی كه از قنات ‌آرامگاه سعدی یا حوض ماهی جریان دارد، شست‌وشو كنند، تا سال دیگر بیمار نمی‌شوند.

در مازندران، چهارشنبه‌سوری با برپایی هفت بوته‌ آتش به نشانه‌ هفت فرشته برگزار می‌شود و مردم باور دارند كه آتش مظهر پاكی است و بدی، پلیدی و مرگ را می‌سوزاند، آنها معتقدند سرخی آتش نماد سلامت و گرمای آن زندگی بخش است، همچنین در این شب آش 'چهل گیاه' می‌پزند كه آشی برای دوا و درمان است.

در بسیاری از روستاهای استان مركزی رسم بر این است كه جوانانی كه نامزد دارند از روی بام خانه دختر، شال خود را پایین می‌اندازند و دختران در گوشه شال، شیرینی و تخمه می‌پیچند كه این رسم را شال‌اندازی می‌گویند. از دیگر رسم‌های این جشن، مراسم قاشق زدن است كه مردم و در برخی مواقع كودكان كاسه و قاشق را به هم كوبیده و در پشت در خانه ها پنهان شده و صاحبخانه نیز تخم‌مرغ یا تنقلاتی داخل كاسه آنها می‌گذارد.

تبریزی ها در شب چهارشنبه سوری به روی هم آب یا گلاب می پاشند، آنها اعتقاد دارند آب پاشیدن، باعث سعادت در زندگی می شود؛ همچنین در این شب رسم است خانواده هایی كه نوعروس دارند خُنچه ای از منزل داماد به منزل عروس می فرستند كه در این خنچه میوه، شیرینی، گلدان های پرگل، ماهی و پارچه گذارده می شود.

مردم بوشهر پس از افروختن آتش و پریدن از روی آن، با قایق از روی آب می گذرند زیرا آنها اعتقاد دارند با این كار نحسی این شب از بین می رود. همچنین بوشهری ها یك كوزه نو را به دیوار می زنند تا شكسته شود و اعتقاد دارند كه با این كار بلا و بدبختی، از آنها دور می شود.

در كرمان به شیوه قدیم مقداری ذغال، نمك، سكه كم ارزش و كمی نان در كوزه خالی می ریزند و آن را از بالای بام به كوچه پرتاب می كنند تا بلا و كمبود از خانواده دور شود.

هم اكنون قرن ها از زمان شكل گیری مراسم چهارشنبه سوری می گذرد و هنوز هم، این رسم كهن، در میان مردم ایران زمین باقی مانده است، جشنی، كه با گذر در كوچه پس كوچه های تاریخ درمی یابیم، ریشه در آرزوهای مردمی دارد كه زندگی سالم، جاودانی و عاقبت نیك را خواستارند؛ این آیین بهانه ای است تا در همتی جمعی، مردم در كنار هم پایان یك سال تلاش و كوشش خویش را نظاره كنند وبه استقبال نوروز و سالی نو روند .

امشب آخرین شب چهارشنبه، سال 1390 است و تا چند پگاه دیگر سالی نو را آغاز می كنیم پس بیائید با پاسداشت این آیین كهن، نگذاریم با رفتارهای نسنجیده و اعمال بدون تفكر گروهی اندك؛ این جشن و شادی به غمی بزرگ و جبران ناپذیر تبدیل شود و در این شب همچون گذشتگان خود، با هم بودن و شریك و غمخوارهم بودن را تجربه كنیم .

اطلاع**2002** 1717



:: برچسب‌ها: پارک ,
:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،' محمود احمدی‌نژاد' شامگاه امروز -سه‌شنبه- در دیدار 'مانگاگوآ' وزیر دفاع زیمباوه، ایستادگی در برابر فشار قدرت‌های بزرگ را بسیار ارزشمند دانست.

وی تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران و زیمباوه در صحنه‌های مختلف جهانی همواره در كنار یكدیگر خواهند بود زیرا دو كشور در حقیقت در یك سنگر قرار دارند و برای ارزش‌های انسانی و منافع ملت‌های خود تلاش می‌كنند.

رییس جمهوری خاطرنشان كرد: همانگونه كه خداوند وعده داده است به طور قطع این تلاش ‌ها منجر به پیروزی خواهد شد.

احمدی نژاد با بیان اینكه زیمباوه با سرعت بسیار مناسبی در حال رشد و پیشرفت در زمینه‌های مختلف است، گفت: پیشرفت كشورها و ملت‌های آفریقایی نظیر كشور زیمباوه نشان‌ می‌دهد اگر ملتی تصمیم بگیرد و در جهت رشد و پیشرفت حركت كند خداوند متعال نتایج خوبی را نصیب آن ملت خواهد كرد و هم اینكه فشارهای قدرت‌های جهانی می‌تواند تبدیل به فرصت شده و پیشرفت‌ها را چند برابر كند.

وی تاكید كرد: ملت زیمباوه با تلاش در مسیر رشد و پیشرفت كشور خود در حقیقت راهی را در برابر ملت‌های جهان بخصوص كشورهای آفریقایی گشوده‌اند كه انشاء‌الله در این مسیر ریشه‌های استعمار و قدرت‌طلبی مستكبران خشكانده خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان كرد، جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش روابط همه جانبه با زیمباوه است.

'مانگاگوآ' وزیر دفاع زیمباوه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس‌جمهوری كشورمان خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران امروز پس از گذشت 33 سال از انقلاب خود با وجود تمام فشارها و تحریم‌های مستكبران، توانسته مقتدرانه در مسیری كه انتخاب كرده به راه خود ادامه دهد.

وزیر دفاع زیمباوه همچنین خواستار گسترش روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران شد و گفت: ایران و زیمباوه در زمینه‌های بین‌المللی مشتركات زیادی دارند و ملت زیمباوه برای دستیابی به پیشرفت، در مسیر منافع ملی خود همانند ملت ایران در برابر فشارها و تحریم‌های دشمنان ایستادگی خواهد كرد.

سیام*2023*1580



:: برچسب‌ها: نشان ,
:: بازدید از این مطلب : 334
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

آقای هده وال گفت که امانات مردم در بانکهای خصوصی محفوظ است

بانک مرکزی افغانستان در پاسخ به نگرانیها از لغو مجوز فعالیت شعبه مرکزی بانک آرین در ایران، اعلام کرده که سپرده‌های مردم در شعبه کابل این بانک، محفوظ است.

یک عضو شورای پول و اعتبار در ایران روز دوشنبه، ۲۲ حوت/اسفند اعلام کرد که مجوز فعالیت این بانک الکترونیکی در ایران لغو شده است.

این بانک مجازی ایران یک شعبه در کابل دارد و انتشار خبر لغو مجوز فعالیت شعبه مرکزی آن در ایران، سبب بروز نگرانی هایی در میان افغانهایی شد که در این بانک سپرده های مالی دارند.

پیش از این احتمال تعطیل شدن شعبه کابل بانک "استاندارد چارترد" بریتانیایی نیز منتشر شده است. کسانی که دراین بانک حساب دارند نیز ابراز نگرانی کرده اند.

اما روز سه شنبه ‌خان افضل هده‌وال، معاون بانک مرکزی افغانستان این نگرانی ها را "بی مورد" خواند و گفت که بر اساس نظام بیمه بانکی افغانستان، همه سپرده ها در این بانک محفوظ است.

او گفت: "ما نظامی را به نام بیمه سپرده های مردم ایجاد کرده ایم و تا اندازه ای اگر بانک با مشکلات مواجه می شود، ما می توانیم آن را پوشش دهیم".

او همچنین تاکید کرد: "ما نظارت کننده تمام نظام مالی افغانستان هستیم. امانات مردم صد درصد مصون هستند و به یک بانک دیگر منتقل می شوند."

برخی از کارشناسان مالی و امور بانکی در افغانستان نسبت به توانایی دولت در مورد اجرای مقررات نظام بیمه بانکی ابراز تردید کرده اند.

حمید الله فاروقی استاد دانشگاه و عضو پیشین کابینه افغانستان گفت: "با تاسف تجربه نشان داده است که بانک مرکزی ما آن توانایی های فنی لازم را ندارد که عملکردهایی را که در واقع تخلف از اصول بانکی است، از قبل تشخیص دهد."

او افزود: "تجربه کابل بانک و تعدادی از بانکهای دیگر را شما در این اواخر شنیدید و متاسفانه دست تعدادی از مجرمینی که در روند بانکداری افغانستان شامل هستند، بالاتر از قانون بوده است."

تشابه اسمی؟

لازم به یاد آوری است که بانک آرین که اخیرا مجوز آن از سوی بانک مرکزی ایران لغو شد، به تازگی تاسیس شده بود و هنوز کارش را رسما شروع نکرده بود. این بانک که یک یک بانک الکترونیکی بود قرار بود هیچ شعبه ای نداشته باشد. بانک مرکزی ایران مجوز این بانک را در ماه حوت/اسفد سال گذشته صادر کرده بود.

اما "آرین بانک" که معاون بانک مرکزی افغانستان از آن سخن می گوید و در کابل و هرات شعبه دارد، ظاهرا غیر از "بانک آرین" است.

"آرین بانک" هفت سال پیش با سرمایه مشترک ده میلیون دلاری بانکهای صادرات و ملی ایران، به عنوان یک بانک خصوصی در افغانستان تاسیس شد. هم اکنون بانک صادرات ایران در ویب سایت رسمی خود، نوشته است که مالکیت "آرین بانک افغانستان" را در اختیار دارد.

بانک صادرات یکی از بزرگترین بانکهای ایران است که گسترده ترین شبکه شعب بانکی را در سراسر این کشور دارد.

از ده سال پیش و با روی کار آمدن نظام سیاسی جدید در افغانستان، بانکهای خصوصی داخلی و خارجی در این کشور فعال شدند. در حال حاضر پنج بانک خارجی و ۹ بانک خصوصی داخلی در افغانستان فعال هستند.

همچنین سه بانک دولتی نیز مشغول ارائه خدمات بانکی هستند.

این بانکها در ده سال گذشته توانسته اند اعتماد و توجه شمار زیادی از مردم را به خود جلب کنند و آنها پولهای خود را از کیسه های شخصی شان درآورده و در اختیار این بانکها گذاشته اند.



:: برچسب‌ها: سفید , طبیعت , ایالات متحده ,
:: بازدید از این مطلب : 482
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

23 اسفند 1366

عملیات بیت المقدس 3 با رمز 'یا موسی بن جعفر'(ع) در منطقه عمومی استان سلیمانیه عراق توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با هدف آزادسازی ارتفاعات شمال سلیمانیه و پاسخ به شرارت‏های عراق در بمباران مناطق مسكونی صورت گرفت.

23 اسفند 1366

عملیات موسوم به 'كوچك ظفر 7' در منطقه سلیمانیه عراق توسط سپاه پاسداران با رمز 'یا محمد رسول الله (ص)' با هدف آزادسازی بلندیهای منطقه عمومی خرمال و انهدام نیروهای دشمن دراین منطقه، آغاز شد.

23 اسفند 1364

'خاویر پرزدكوئه ‌یار' دبیر كل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت اعلام كرد: طبق تحقیقاتی كه از سوی كارشناسان اعزامی سازمان ملل به عمل آمده، عراق به دفعات زیاد از سلاح های شیمیائی علیه ایران استفاده كرده است.

23 اسفند 1351

'الكسی كاسیگین' نخست‌وزیر شوروی در رأس یك هیات 34 نفره از مقامات بلند‌پایه كشورش برای شركت در مراسم افتتاح كارخانه ذوب‌آهن اصفهان به تهران آمد.

23 اسفند 1351

قرارداد موسوم به هیرمند به منظور نحوه استفاده از آب این رودخانه، بین ایران و افغانستان در كابل به امضا رسید.

23 اسفند 1345

'عبدالرحمن عارف' رییس جمهوری عراق در راس هیاتی از مقامات كشورش به تهران آمد. در 17 اسفند ماه عده‌ای از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در آستانه این سفر در یك نامه به رییس جمهور عراق موارد متعدد نقض حقوق بشر توسط دولت ایران را به وی گوشزد كرده بودند.

23 اسفند1340

آیت‌الله 'ابوالقاسم كاشانی' پس از عمری مجاهدت و مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی،‌ دعوت حق را لبیك گفت.

23 اسفند 1335

لایحه تاسیس سازمان اطلاعات و امنیت كشور (ساواك) كه در دهم بهمن این سال به تصویب مجلس سنا رسیده بود، از تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی نیز گذشت و رسمیت یافت.

23 اسفند 1329

دولت انگلستان به روند منتهی به ملی شدن صنعت نفت در ایران به شدت اعتراض كرد.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: درختان , بارسلونا ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()