نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای در پیام خودشان به مناسبت حلول سال 91 خاطر نشان كردند: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ي تولید ملی است كه اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی برنامه ریزی درست مسئولان بتواند مشكل تولید داخلی را حل كند بدون تردید بر چالشهایی كه دشمن ایجاد می كند غلبه خواهد كرد.

ایشان با دعوت از همه دست اندركاران اقتصادی و آحاد ملت برای حركت به سوی رونق تولید داخلی در سال جدید تولیدملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی را به عنوان شعار سال 91 معرفی كردند.

متن پیام به شرح زیر است:

بسم ‏اللَّه ‏الرّحمن ‏الرّحیم‏

یا مقلّب القلوب و الأبصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الأحوال حوّل حالنا الي احسن الحال.

اللّهمّ كن لولیّك الحجّة بن الحسن صلواتك علیه و علي ءابائه في هذه السّاعة و في كلّ ساعة ولیّا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتّي تسكنه ارضك طوعا و تمتّعه فیها طویلا.

اللّهمّ اعطه في نفسه و ذریّته و شیعته و رعیّته و خاصّته و عامّته و عدوّه و جمیع اهل الدّنیا ما تقرّ به عینه و تسرّ به نفسه.

تبریك عرض میكنم عید نوروز و فرا رسیدن سال نو را به همه‏ي هم‏میهنان عزیز در سراسر كشور، و به همه‏ي ایرانیاني كه در هر نقطه‏اي از دنیا سكونت دارند، و به همه‏ي ملتهائي كه عید نوروز را گرامي میدارند؛ بالخصوص تبریك عرض میكنم به خانواده‏هاي عزیز شهیدان، به جانبازان، به خانواده‏هاشان، به همه‏ي ایثارگران، به همه‏ي فعالان عرصه‏هاي مختلف. آرزو میكنم و دعا میكنم كه خداوند متعال براي ملت ایران بهروزي، شادي، نشاط و دلِ خوش در این سال جدید مقدر بفرماید و بدخواهان این ملت را در اهدافشان، در تلاشهاشان ان‏شاءاللَّه ناكام كند.

سالي كه گذشت - سال 90 - یكي از سالهاي پرحادثه در سطح جهان و در منطقه و در كشور ما بود. آنچه كه در مجموع انسان مشاهده میكند، این است كه این حوادث بر روي هم به سود ملت ایران و در راه كمك به هدفهاي آن، تمام شده است. آن كساني كه اهداف بدخواهانه‏اي درباره‏ي ملت ایران و ایران و ایراني در سر میپرورانند، در كشورهاي غربي دچار مشكلات گوناگون هستند. در سطح منطقه، ملتهائي كه جمهوري اسلامي از آنها همواره حمایت كرده است، به هدفهاي بزرگي دست پیدا كرده‏اند؛ دیكتاتورهائي به زیر كشیده شدند؛ قانونهاي اساسيِ مبتني بر اسلام در كشورهائي تصویب شد؛ دشمن درجه‏ي یك امت اسلامي و ملت ایران - یعني رژیم صهیونیستي - در محاصره قرار گرفت. در داخل كشور، به معناي حقیقي كلمه، سال 90، سال بروز اقتدار ملت ایران بود. در جنبه‏ي سیاسي، ملت ایران در این سال، چه در راهپیمائي بیست و دوي بهمن، چه در انتخابات دوازدهم اسفند، آنچنان حضوري از خود نشان داد و آنچنان شاخصي را براي اقتدار ملي در تاریخ منطقه ثبت كرد كه نظیر آن را در گذشته كمتر داشتیم.

با وجود این‏همه دشمني، این‏همه تبلیغات، این‏همه تهاجمهاي خصمانه و بدخواهانه، ملت ایران در طول این سال، با همه‏ي وجود توانست حضور خود را در صحنه، نشاط خود را، آمادگي خود را در عرصه‏هاي گوناگون علمي و اجتماعي و سیاسي و اقتصادي نشان بدهد و اثبات كند. بحمداللَّه سالي بود كه با همه‏ي سختي‏ها، داراي دستاوردهاي بزرگي بود. همچنان كه قبلاً عرض شده است، شرائط، شرائط بدر و خیبر بود؛ یعني شرائط قبول چالشها و دشواري‏ها و غلبه‏ي بر آنها.

همان طوري كه اولِ سال گذشته اعلام شد، سال 90، سال جهاد اقتصادي بود. اگرچه هوشمندان و آگاهان میدانستند كه این نام و این جهتگیري و شعار براي سال 90 یك امر لازم است، اما بعد تلاشهاي دشمنان در این سال هم همین را اثبات كرد و نشان داد. دشمنان ما از اوائل سال، حركت خصمانه‏ي خودشان را در عرصه‏ي اقتصادي نسبت به ملت ایران آغاز كردند؛ اما ملت ایران، مسئولین، آحاد مردم، دستگاه‏هاي مختلف، با تدبیرهاي هوشمندانه‏اي توانستند با این تحریمها مقابله كنند و مواجهه‏ي آنها تا حدود زیادي توانست اثر این تحریمها را خنثي كند و حربه‏ي دشمن را كُند كند. سال 90، سال فعالیتهاي بزرگ علمي بود؛ كه من ان‏شاءاللَّه در فرصت سخنراني، برخي از پیشرفتهاي علمي و اقتصادي و تلاشهاي گوناگون را براي ملت عزیزمان شرح خواهم داد. سال 90 سالي بود پر چالش، و سالي بود پر نشاط، و سالي بود كه ملت ایران به فضل الهي توانست بر چالشهاي موجود غلبه كند.

ما امسال سال دیگري را در پیش داریم كه به امید خدا و با توكل بر پروردگار، باز ملت ایران با فعالیت خود، با تلاش خود، با هوشمندي خود در این سال خواهد توانست پیشرفتهاي زیادي را براي خود به ارمغان بیاورد. به تشخیص من، بر طبق گزارشها و مشاوره‏ي با افراد مطلع و آگاه، به این نتیجه میرسیم كه عرصه‏ي چالش مهم در همین سال جاري - كه این سال، امروز و از این ساعت شروع میشود - عرصه‏ي اقتصادي است. جهاد اقتصادي چیزي نیست كه تمام‏شدني باشد. مجاهدت اقتصادي، حضور جهادگونه در عرصه‏هاي اقتصادي، براي ملت ایران یك ضرورت است.

من امسال تقسیم میكنم مسائل مربوط به جهاد اقتصادي را. یك بخش مهم از مسائل اقتصادي برمیگردد به مسئله‏ي تولید داخلي. اگر به توفیق الهي و با اراده و عزم راسخِ ملت و با تلاش مسئولان، ما بتوانیم مسئله‏ي تولید داخلي را، آنچنان كه شایسته‏ي آن است، رونق ببخشیم و پیش ببریم، بدون تردید بخش عمده‏اي از تلاشهاي دشمن ناكام خواهد ماند. پس بخش مهمي از جهاد اقتصادي، مسئله‏ي تولید ملي است. اگر ملت ایران با همت خود، با عزم خود، با آگاهي و هوشمندي خود، با همراهي و كمك مسئولان، با برنامه‏ریزيِ درست بتواند مشكل تولید داخلي را حل كند و در این میدان پیش برود، بدون تردید بر چالشهائي كه دشمن آن را فراهم كرده است، غلبه‏ي كامل و جدي پیدا خواهد كرد. بنابراین مسئله‏ي تولید ملي، مسئله‏ي مهمي است.

اگر ما توانستیم تولید داخلي را رونق ببخشیم، مسئله‏ي تورم حل خواهد شد؛ مسئله‏ي اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلي به معناي حقیقي كلمه استحكام پیدا خواهد كرد. اینجاست كه دشمن با مشاهده‏ي این وضعیت، مأیوس و ناامید خواهد شد. وقتي دشمن مأیوس شد، تلاش دشمن، توطئه‏ي دشمن، كید دشمن هم تمام خواهد شد.

بنابراین همه‏ي مسئولین كشور، همه‏ي دست‏اندركاران عرصه‏ي اقتصادي و همه‏ي مردم عزیزمان را دعوت میكنم به این كه امسال را سال رونق تولید داخلي قرار بدهند. بنابراین شعار امسال، «تولید ملي، حمایت از كار و سرمایه‏ي ایراني» است. ما باید بتوانیم از كارِ كارگر ایراني حمایت كنیم؛ از سرمایه‏ي سرمایه‏دار ایراني حمایت كنیم؛ و این فقط با تقویت تولید ملي امكان‏پذیر خواهد شد. سهم دولت در این كار، پشتیباني از تولیدات داخليِ صنعتي و كشاورزي است. سهم سرمایه‏داران و كارگران، تقویت چرخه‏ي تولید و اتقان در كار تولید است. و سهم مردم - كه به نظر من از همه‏ي اینها مهمتر است - مصرف تولیدات داخلي است. ما باید عادت كنیم، براي خودمان فرهنگ كنیم، براي خودمان یك فریضه بدانیم كه هر كالائي كه مشابه داخلي آن وجود دارد و تولید داخلي متوجه به آن است، آن كالا را از تولید داخلي مصرف كنیم و از مصرف تولیدات خارجي بجد پرهیز كنیم؛ در همه‏ي زمینه‏ها: زمینه‏هاي مصارف روزمرّه و زمینه‏هاي عمده‏تر و مهمتر. بنابراین ما امیدوار هستیم كه با این گرایش، با این جهتگیري و رویكرد، ملت ایران در سال 91 هم بتواند بر توطئه‏ي دشمنان، بر كید و مكر بدخواهان در زمینه‏ي اقتصادي فائق بیاید.

از خداوند متعال درخواست میكنیم كه ملت ایران را در این صحنه و در همه‏ي صحنه‏ها موفق و مؤید بدارد. روح امام بزرگوار را شاد و از ما راضي كند. ارواح طیبه‏ي شهیدان عزیز ما را با اولیائشان محشور فرماید.

والسّلام علیكم و رحمةاللَّه و بركاته‏



:: برچسب‌ها: فرانسه ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین مسوولان نهادهای ایرانی و خانواده های آنها، دانشجویان و تجار ایرانی مقیم مسكو و دهها نفر از شخصیت های ادبی و اجتماعی از روسیه و كشورهای تاجیكستان، افغانستان و جمهوری آذربایجان شركت داشتند.

'رضا سجادی' سفیر كشورمان در روسیه در ابتدای این آیین ضمن تبریك سال نو به حضار، سال پرموفقیتی را برای ایرانیان و نمایندگان ملت های دیگر آرزو كرد.

وی با بیان اینكه سال گذشته سال پر فراز و نشیبی برای ایران اسلامی بود، گفت: همه كسانی كه مخالف عدالت جهانی هستند، جمع شده اند تا به زعم خود ملت ایران را به زانو درآورند.

سفیر ایران خاطرنشان كرد: خدا را شاكریم كه با حضور گسترده مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن و انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان دادیم فرزندان ملتی با تمدن پنج هزار ساله هستیم و از جنگ و تهدید هراسی نداریم.

وی گفت: مسیری را كه حضرت امام خمینی (ره) به ما نشان داد، ادامه خواهیم داد و هیچ تهدیدی ما را از طی این مسیر ارزشمند باز نخواهد داشت.

سجادی با بیان اینكه در سال گذشته ملت های چندین كشور منطقه از زیر یوغ رژیم های استبدادی خارج شدند، ابراز امیدواری كرد كه بقیه ملت های منطقه هم آزادی كامل به دست آورند.

در ادامه این آیین، اشعاری در وصف بهار و جشن نوروز قرائت شد و سپس گروه موسیقی سنتی ایرانی 'گلبانگ' قطعاتی از موسیقی اصیل ایرانی را اجرا كرد و برنامه های شادی نیز برای كودكان اجرا شد كه مورد توجه حاضران واقع شد.

آیین گرامی داشت عید باستانی نوروز در مسكو به همت رایزنی فرهنگی سفارت كشورمان در روسیه برگزار شد.

اروپام/2242**518** 3404



:: برچسب‌ها: د ,
:: بازدید از این مطلب : 293
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا ، آیت الله عباس واعظ طبسی عصر سه شنبه در مراسم سخنرانی و دیدار نوروزی مقام معظم رهبری با صدها هزار زائر و مجاور در حرم مطهر رضوی افزود : سال گذشته سال تحولی بسیار عمیق و اعجاب آمیز در منطقه و جهان اسلام بود كه طی آن عناصر دیكتاتور ، مستبد و فراعنه زمان سرنگون شدند.

وی اظهار داشت : در واقع پارسال نقش تاثیر گذار نظام اسلامی ایران به خوبی به خود را در منطقه نشان داد.

وی گفت : با وجود اینكه دشمن تلاش های مذبوحانه ای از تحریم های اقتصادی ، فشارهای سیاسی ، جنگ روانی و تهاجم فرهنگی برای از بین بردن فرهنگ ، تمدن و اهداف اسلامی بكار برد اما اسلام و تمدن اسلامی بخوبی نشان داد در میان همه ادیان و مكاتب جهان ، دین و فرهنگ غالب است و دارای امتیازات و برجستگی های بسیاری است.

آیت الله طبسی افزود : همه این تحولات رهین اندیشه های ناب امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بعنوان امام جامعه اسلامی بوده و هست.

وی گفت : در جریان این تحولات دنیا به خوبی دریافت رهبری جمهوری اسلامی و جهان اسلام می تواند آینده بسیار روشن و امیدبخشی را در برابر دیدگان جهانیان بویژه جوانان و نوجوانان ترسیم كند.

وی ابراز امیدواری كرد : با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در آینده ای نزدیك شاهد تحقق همه سیاست ها و اندیشه ها ایشان و نظام اسلامی در فضای جامعه بشری باشیم.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه همچنین با اشاره به شعار جهاد اقتصادی در سال گذشته، افزود : در این سال ما نیز به سهم خود تلاش كردیم سیاست ها و منویات رهبر معظم انقلاب را اجرا كنیم و قدم های قابل قبولی هم برداشته ایم و بدون شك در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه هم موظف هستیم توسط مردم تلاش و همت لازم را برای رونق اقتصادی بكار بندیم.

2713/659



:: برچسب‌ها: پاریس , لا , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob
نوروز در افغانستان

تجلیل از نوروز در افغانستان سابقه طولانی دارد

تجلیل از نوروز در افغانستان، با آنکه پیشینه بسیار طولانی دارد، اما در سالهای اخیر با چالش هایی نیز روبرو بوده است.

عده ای در افغانستان تلاش کرده اند نوروز را یک پدیده غیر اسلامی معرفی کنند و افغانها را از تجلیل آن بازدارند.

گروه طالبان در زمان حاکمیت بر افغانستان، از برگزاری جشن نوروز جلوگیری می کردند و پس از فروپاشی نظام طالبان نیز، گروه ها و حلقاتی همواره در مخالفت با این مراسم بوده اند.

از هفته ها پیش، همانگونه که آمادگی برای تجلیل از نوروز در افغانستان آغاز شده، صدای مخالفت با این جشن نیز، عمدتا در برخی مساجد بلند شده است.

از آن جمله زین العابدین، از ملاهای کابل، در خطبه نماز جمعه خود گفته است: "شما اطلاع ندارید، نوروز جشن زردشتی ها و کافرهاست. مسلمانها از واقعیت این جشن خبر ندارند. در نوروز لباسهای نو می خرند، غذاهای قسم قسم پخته می کنند. اما نمی دانند که نوروز را به عنوان یک عید بر ما تحمیل می کنند. بنیانگذار این کار کیست؟ جمشید که پادشاه زردشتیان بود."

'جشن مردم'

آئین های نوروزی در بسیاری مناطق با باورهای مذهبی مردم گره خورده است.

برافراشتن پرچم منسوب به حضرت علی در افغانستان نمادی از این پیوند و مهمترین بخش تجلیل از جشن نوروز در افغانستان است.

اما سید جواد موسوی، از ملاهای شیعه می گوید: "جشن نوروز یک جشن ملی است. یک روز شادیست. در احادیث اسلامی آمده که در این روز، صله رحم به جا بیاورند، به دیدار پدر و مادر بروند به کوچک ها هدیه بدهند، با دیدن زنده شدن دوباره طبیعت به یاد خدا بیافتند."

رهنورد زریاب

زریاب: 'کسی نتوانسته به جشن نوروز صدمه بزند'

او می افزاید: "در شهر مزارشریف مراسم نوروز با تلاوت آیات قرآن شروع می شود. فکر نمی کنم کسی از لحاظ دینی و مذهبی مدرکی داشته باشد برای تقبیح مراسم نوروز. نوروز در احادیث اسلامی یک چیز پذیرفته شده است."

نوروز فصل شکوفایی و باروری زمین است. مردم آریانای باستان هم نوروز را به عنوان شروع فصل تازه کشت و کار و برداشتن محصول جشن می گرفتند.

در باره زمان آغاز تجلیل از نوروز مدارک معتبر تاریخی در دست نیست، اما پیشینه این جشن به صدها سال پیش از امروز برمی گردد.

رهنورد زریاب، از نویسندگان و پژوهشگران افغان می گوید: "ما گفته می توانیم که هیچ کس تا حالا نتوانسته به جشن نوروز صدمه بزند. جشن نوروز از سالیان قبل تجلیل می شود. طالبان هم خواستند مراسم را برهم بزنند اما موفق نشدند و مردم این جشن را تجلیل می کردند. نوروز جشن مردمیست، مردم آنرا تجلیل می کنند و باید هم چنین باشد."

با وجود مخالفت ها در چند سال اخیر با نوروز در افغانستان، این جشن باستانی همه ساله راهش را به خانه های مردم باز می کند.

نوروز جشنی است که خانواده ها را به هم نزدیک تر می سازد و آئین های مختلفی برای تجلیل از آن اجرا می شود؛ خداحافظی با سالی که گذشت و استقبال از بهاری که می آید.



:: برچسب‌ها: باغ , معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 338
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

قاره سیاه در شرایطی پا به سال 1390 گذاشت كه اعتراض های مردمی در برخی كشورهای شمالی این قاره (تونس و مصر) به انقلاب مبدل شده بود و ادامه خیزش های عمومی را در كشورهای دیگر رقم زد.

با این حال، قسمت های دیگر قاره آفریقا از شرایط دیگری تبعیت كردند.

در بسیاری از این كشورها، برگزاری یك انتخابات زمینه ساز ناآرامی های داخلی را فراهم آورد.برخی دیگر نیز همچنان با مشكلات داخلی خود دست و پنجه نرم می كنند.

** نیجریه و ادامه مشكلات امنیتی

------------------------------------------

انتخابات ریاست جمهوری در پرجمعیت ترین كشور قاره سیاه فروردین‌ماه سال جاری برگزاری شد و به دوره انتقالی یكساله‌ای پایان داد كه طی آن ارتش، قدرت را در دست داشت.انتخابات فرمانداران ایالتی نیجریه نیز سوم اسفندماه به پایان رسید.

با این حال، این گام ها تاثیر چندانی بر كاهش فعالیت گروه تروریستی 'بوكوحرام' نداشت كه نام خود را -به معنای 'تحصیل به شیوه غربی ممنوع' در زبان هوسایی- از اعتقاد اعضای آن به حرام بودن هرگونه مظاهر غربی در جوامع اسلامی گرفته است.

به نظر می رسد استراتژی جدید این گروه از زمان به قدرت رسیدن 'ابوبكر شكوه' در تیرماه 1389 و پس از كشته شدن 'محمد یوسف' رهبر پیشین این گروه، حمله به مراكز دولتی و كلیساها و بمب‌گذاری انتحاری در نهادهای بین‌المللی است؛ همانطور كه انفجار چهارم شهریورماه1390 ساختمان سازمان ملل متحد 24 كشته و 76 زخمی برجا گذاشت.

اقدام های این گروه تندرو در كنار خطر تجزیه بخش مسلمان نشین شمال از قسمت های مسیحی نشین جنوب را باید در كنار اقتصاد تك محصولی و بشدت وابسته به صادرات نفت كه فقر روزافزون مردم را به همراه داشته است، در نظر گرفت.

اعتراض های ماه گذشته به گران شدن قیمت سوخت نیز به دلیل افزایش تعداد فقرا و همچنین توسعه نیافتگی زیرساخت‌ها، سطح پایین دانش علمی و فرار شركت های سرمایه گذاری خارجی از نهمین كشور دارنده گاز طبیعی جهان و سومین صادركننده اورانیوم به دلیل بالا بردن ریسك بوده است.

** نخستین التهابات انتخاباتی در سنگال

---------------------------------------------

انتخابات هفتم اسفندماه ریاست جمهوری سنگال در حالی به دور دوم در بیست و هشتم اسفندماه كشیده شد كه اعتراض مخالفان نامزدی دوباره 'عبدالله واد' رییس جمهوری 85 ساله سنگال، چندین ماه باثبات ترین كشور قاره سیاه را به صحنه درگیری های خیابانی بدل كرد.

واد كه از سال 1379 تاكنون پست رییس جمهوری سنگال را در اختیار دارد، سال 1380 قانون اساسی كشور را تغییر داد و بر اساس آن، طول مدت ریاست جمهوری از هفت سال به پنج سال كاهش یافت.از سوی دیگر، 'هر فرد نیز می‌تواند فقط برای دو دوره متوالی ریاست جمهوری را بر عهده گیرد'.

اعتقاد واد به اینكه تغییرات قانون اساسی شامل دوره نخست ریاست جمهوری او كه پیش از این رویداد آغاز شده بود، نمی شود، با تایید صلاحیت او توسط شورای قانون اساسی در هفتم بهمن ماه جرقه اعتراض 13 نامزد دیگر این انتخابات را زد.

با وجود كشته شدن بیش از 6 نفر در جریان این ناآرامی ها، انتخابات هفتم اسفندماه در آرامش برگزار شد و واد و 'مكی سال' به دور دوم راه یافتند.

با اینكه نخست وزیر سنگال ششم اسفندماه تاكید كرده است 'چنانچه واد در انتخابات بازنده شود، به نامزد برنده تبریك می گوید و كنار خواهد رفت'، اما نگرانی ها برای دامنه دار بودن اعتراض ها در صورت برگزیده شدن او برای دور سوم ریاست جمهوری، همچنان وجود دارد.

باید به مشكلات برآمده از رقابت های انتخاباتی، شورش‌های نیروهای منطقه جنوبی كازامانس را نیز افزود كه از سال 1359 به دنبال استقلال سیاسی هستند.دیدگاه های جدایی طلبانه مسلمانان سیاه پوست و مسیحیان جنوب با توجه به ساختار قبیله ای و همچنین وجود كشور گامبیا كه همچون زبانه‌ای میانه سنگال را از هم دریده و دو قسمت شمالی و جنوبی را جدا كرده است، بیش از پیش تقویت می شود.

** چاد؛ به دنبال ثبات پس از دوران كودتاها

--------------------------------------------------

پنجم اردیبهشت ماه 'ادریس دبی ایتنو' پس از چهارمین پیروزی متوالی خود در دوره پنج ساله ریاست جمهوری چاد با 84 درصد آرا، كار خود را آغاز كرد.

انتخاب او در پی پیروزی حزب حاكم موسوم به 'جنبش میهنی برای سعادت' در انتخابات بیست و چهارم بهمن ماه 1389 مجلس صورت می گرفت كه برای نخستین بار از سوی هیچ حزبی تحریم نشده بود.

گرچه دلیل این امر، توافقنامه سال 1386 احزاب این كشور برای پایبندی به برگزاری انتخابات دموكراتیك در این كشور بود كه از سوی بزرگان سیاسی چاد زیر نظر اتحادیه اروپا به امضا رسید، با این حال كسب 133 كرسی از كرسی های 188 گانه مجلس نشان از رضایت مردم این كشور از عملكرد دولت و امید آنان به برنامه های جاری كشور داشت.

این حزب در نخستین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا كه نتایج آن چهارم اسفندماه از سوی دادگاه عالی كشور چاد تایید شد نیز به پیروزی رسید تا رشته موفقیت های سیاسی خود را محكم تر كرده باشد.

تثبیت آرام پایه های دموكراسی در كشوری با 375 خرده فرهنگ كه مامن بسیاری از سودانی های فراری از منطقه دارفور با مشكلات اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی مربوط به آن است، امری زمانبر به نظر می رسد.

** سودان؛ زخم خورده از تجزیه و ناآرامی

-----------------------------------------------

دوپارگی فرهنگ عمده عربی- اسلامی در شمال و نگروتید- آفریقایی در جنوب بیش از آنكه برای كشورهایی مانند نیجریه و سنگال مساله ساز باشد، سودان را درگیر خود كرد و سبب تجزیه نخستین كشور اسلامی پس از برگزاری همه‌پرسی دهم بهمن‌ماه 1389 شد.

سودان جنوبی به دنبال امضای توافق 'نواشا' در دی‌ماه 1383 بین شورشیان جنوب با 'عمر البشیر' رییس جمهوری سودان، نوزدهم خردادماه 1390 سالروز تاسیس خود را جشن گرفت.

پس از جدایی دو كشور، قرار شد سودان جنوبی كه راه به گذرگاه های دریایی ندارد، برای صادرات نفت خود از طریق بنادر سودان، مالیات به خارطوم پرداخت كند اما این دو كشور تاكنون نتوانسته اند درباره مالیات بر صادرات نفت از طریق خطوط لوله انتقال نفت سودان به توافق برسند.

بجز موضوع نفت، اختلاف دو كشور درباره برخی مناطق مرزی دارای چاه های نفت مانند 'آبیی' و 'نیل آبی' نزدیك به ایالت 'كردوفان جنوبی'، ترسیم مرزهای مشترك، فعالیت شورشیان و گروگانگیری، درگیری های قبیله ای و ...سرانجام دو همسایه را به 'آدیس آبابا' پایتخت اتیوپی، كشانید تا در بیست و یكم بهمن ماه توافقنامه امنیتی 'خودداری از تعرض' را امضا كنند.

دو سودان در صورت پایبندی به اصول این توافقنامه كه با نظارت اتحادیه آفریقا تنظیم شده است، راهی برای پایان دادن به تنش های میان دو سودان، صرف درآمد كشور برای حل مسائلی همچون فقر و بیكاری و ناآرامی ها، بازگشت آوارگان پس از چندین دهه جنگ و درگیری قومی و قبیله ای خواهند یافت.

** سومالی و حكایت ناتمام الشباب

----------------------------------------

دولت مستقر در شهر 'بایدوا' هنوز از سوی سازمان‌های بین‌المللی به رسمیت شناخته نمی‌شود. 'اتحاد دادگاه‌های اسلامی' به رهبری 'شریف شیخ احمد' نیز كنترل نیمی دیگر از سومالی از جمله 'موگادیشو' را در دست دارند. گروه 'الشباب' نیز كه در سال 1383 به عنوان شاخه نظامی دادگاه‌های اسلامی تاسیس شد، اخیرا به القاعده پیوست.

در شرایطی كه حركات تجزیه‌طلبانه در بخش‌هایی از سومالی مانند تشكیلات خودمختار مناطق 'بای' و 'باكول' در جنوب و مركز سومالی، 'سومالی‌لند' در بخش شمالی، 'پانت‌لند' در مناطق شمال شرقی و 'جوبالند' در جنوب غربی سومالی ادامه دارد، دولت موقت فقط تا بیست و نهم مردادماه بر سر كار خواهد بود و باید تا آن زمان اصلاحات قانون اساسی را به پایان رساند.

بر این اساس قوه مقننه این كشور متشكل از دو مجلس سفلی با 225 و مجلس علیا با 50 نماینده خواهد بود. همچنین مجلس ملی نیز برای تصویب قانون اساسی سومالی تشكیل می شود. بنابراین چنانچه اتفاق خاصی در این كشور رخ ندهد، مردم سومالی باید برای انتخاب اعضای مجلس پای صندوق های رای بروند.

به این ترتیب، می توان به بازگشت ثبات به این سرزمین كه از فقر شدید، قحطی و گرسنگی ناشی از خشكسالی و نیز جنگ های داخلی و حركات تروریستی رنج می برد، امید داشت.

** تثبیت كابیلا در جمهوری دموكراتیك كنگو

-----------------------------------------------------

هفتم آذرماه برگزاری همزمان انتخابات مجلس و دومین دور ریاست جمهوری كنگو دمكراتیك پس از پایان جنگ‌های داخلی در سال‌های 1377 تا 1382، بار دیگر زمینه آغاز ناآرامی های داخلی را در این كشور فراهم آورد.

با این حال، 'ژوزف كابیلا' رییس جمهوری پیشین دوازدهمین كشور پهناور جهان، توانست بر 11 رقیب خود پیروز شود.حزب او نیز پیروز میدان انتخابات مجلس بود.

از سوی دیگر، مخالفان كابیلا دست به اقدام هایی مانند طرح تقابلی 'شهرهای شبح‌وار' زدند كه كسب و كار و ارایه خدمات عمومی در 'كینشازا' پایتخت جمهوری دموكراتیك كنگو، و دیگر شهرهای این كشور به حالت تعطیلی در آمد.

شیوع بیماری‌هایی مانند وبا، پناهنده شدن شبه‌نظامیان 'هوتو' از رواندا به آن كشور، شاخص پایین توسعه انسانی بر اساس برنامه توسعه انسانی سازمان ملل متحد و تامین امنیت برای بیش از 17 هزار صلح‌بان سازمان ملل متحد از جمله مشكلات پیش روی كابیلاست.

** زامبیا و تجربه دولتی جدید

-------------------------------------

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بیست و نهم شهریورماه در زامبیا با ادعای بروز تقلب از سوی مخالفان دولت 'روپیا باندا' رییس جمهوری پیشین این كشور، همراه بود.

با این حال، 'مایكل ساتا' رهبر مخالفان، توانست باندا را در همین انتخابات شكست دهد و راهی كاخ ریاست جمهوری زامبیا شود.

تصمیم باندا برای پذیرش نتایج انتخابات، سبب بازگشت آرامش به كشور شد كه به دلیل رقابت های دو نامزد هفته ها در التهاب به سر می برد.

دولت جدید به ریاست ساتا با مشكلاتی مانند خرابی های ناشی از بلایای طبیعی و زلزله، لزوم توسعه صنعت گردشگری و افزایش سرمایه گذاری برای فراوری مواد خام معدنی حاصل از معادن این كشور بویژه مس كه بالاترین میزان تولید قاره آفریقا را نصیب زامبیا كرده است، روبروست.

** زیمبابوه در انتظار انتخابات ریاست جمهوری

--------------------------------------------------------

خبر یكم اسفندماه مبنی بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در زیمبابوه، نشانه ای بر پایان ائتلاف سه ساله او با حزب مخالف دولت بود.

این، در حالی است كه اصلاحات قانون اساسی این كشور نیز در دست بررسی قرار دارد.

رابرت موگابه رییس جمهوری 88 ساله زیمبابوه، پیش از این رقبای سیاسی خود را به اقدام برای كودتا متهم كرده بود.

اتحادیه اروپا نیز اواخر بهمن ماه برخی محدودیت ها را درباره مراودات تجاری با این كشور كاهش داد.این اتحادیه پیروزی موگابه در انتخابات ریاست جمهوری سال 1387 را قبول ندارد و نسبت به اصلاحات كشاورزی سال 1379 وی و مصادره زمین های كشاورزان و مزرعه داران سفید پوست اعتراض دارد.

سطح پایین دستمزدهای كاركنان و كارگران، برخی اقدام های تروریستی، فقر، كمبود نقدینگی و فشارهای ناشی از تحریم مشكلات دولت این كشور است.

** ساحل آرامشی برای ساحل عاج

---------------------------------------------

انتخابات مجلس ساحل عاج در بیستم آذرماه پس از آن روی داد كه 'الاسان واتارا' رییس جمهوری جدید این كشور، پس از مدت ها درگیری با نیروهای وفادار به 'لوران باگبو' رییس جمهوری پیشین، به كاخ ریاست جمهوری وارد شود و باگبو را نیز به دلیل امتناع از پذیرش نتیجه انتخابات و كشته شدن بسیاری در درگیری های پس از آن، به دادگاه بفرستد.

البته انتخابات مجلس نیز به دلیل بروز ناآرامی ها در 11 حوزه رای گیری و مرگ یكی از نامزدها طی دوران تبلیغات ناتمام مانده بود و انتخابات میان دوره ای آن در هفتم اسفندماه برگزار شد.این انتخابات نیز با درگیری های مسلحانه و كشته شدن دست كم 2 نفر به پایان رسید.

به نظر می رسد دولت ساحل عاج هنوز نتوانسته است به راه حلی برای برقراری آرامش در كشور برسد.ادامه چنین روندی برای ساحل عاج كه از موقعیت استراتژیكی در كنار سواحل اقیانوس اطلس برخوردار بوده و منابع طبیعی و نفت فراوانی را نیز در اختیار دارد، همیشه زمینه بحران را فراهم می آورد.

** مالی؛ درگیر بحران هایی برآمده از لیبی

----------------------------------------------------

بازگشت اعضای قبیله طارق موسوم به شورشیان طوارق به مالی كه سال ها در خدمت معمر قذافی رهبر كشته شده لیبی، جنگیده بودند، بحران هایی را برای این كشور و همسایگان آن ایجاد كرده است.

آنان با راه اندازی جنبش ملی برای آ‍زادی از بهمن ماه حمله به چندین شهر شمال مالی را آغاز كردند تا شاید بتوانند كشوری جدید را در این منطقه ایجاد كنند.

كشور مالی نیز به دلیل فقر عمومی و خشكسالی و قحطی سال های اخیر قادر به تامین نیازهای این افراد و ایجاد شغل برای كسانی نیشت كه سال های عمر خود را در جنگ گذرانده اند. ناآرامی در مالی سبب فرار حدود یك هزار نفر به نیجر و 6 هزار نفر به موریتانی شده و دامنه بحران را به این كشورها نیز كشانده است.

** نتیجه گیری

-----------------------

قاره آفریقا كه از دیرباز عرصه ای برای جولان كشورهای استعمارگر و جستن اهداف استثماری بود، هنوز سال ها پس از استقلال، چندان روی آرامش را به خود ندیده است.

مهمترین دلیل این امر را می توان در نفس كشیدن فرهنگ استعمارگری و عقب ماندگی های موجود در عرصه زیرساخت های توسعه ای دانست.

هنوز خاطرات مربوط به دوران برده داری برخی از مردم این قاره را از تلاش برای جهش های بزرگ تر باز می دارد. به همین سبب، بسیاری از نخبگان آفریقایی یا در كشورهای بدون امكانات خود، نادیده گرفته می شوند یا راه غرب را در پیش می گیرند تا جایی برای خود باز كنند.

در این میان، فقر روزافزون و بدهی های خارجی این كشورها سدی برای سرمایه گذاری كشورهای آفریقایی در عرصه های دانش آفرینی و به دنبال آن كارآفرینی مولد است.

این عوامل به عقب ماندگی های اقتصادی و همچنین خودكم بینی فرهنگی در این قاره دامن می زند.

حضور كشورهای غربی در سرزمینی كه زمانی جزو مایملك سنتی آنان بوده، آن هم به بهانه كمك به رشد اقتصادی اما فقط به منظور منفعت جویی های خود، روز به روز اوضاع را بدتر و منابع طبیعی این قاره را تهی تر می كند.

در چنین شرایطی، برگزاری انتخابات برای برگزیدن رییس جمهوری، نمایندگان مجلس، نمایندگان شوراهای شهر و روستا و... عرصه ای برای نشان دادن نارضایتی های مردمی و همچنین راه دراز نهادینه شدن دموكراسی در این كشورها شده است.

ملت های قاره سیاه از كنار فضای باز شده برای تبلیغات انتخاباتی، آرزوهای خود را می بینند و برای رسیدن به شرایط بهتر زندگی می كوشند.

حال، چنانچه دولت های مركزی به این جنبش های اجتماعی بی توجه باشند، خشم مردم گریبان آنان را خواهد گرفت. اگر هم برای تحقق خواست عمومی، راه های كوتاه مدت و غیربنیادینی مانند استقراض خارجی یا سپردن امور اقتصادی كشور به دست غرب را برگزینند، باز هم در درازمدت تیشه به ریشه توسعه كشور خود خواهند زد.

تشكیل اتحادیه های منطقه ای همچون اتحادیه آفریقا را می توان به مثابه كمكی برای رفع مشكلات آفریقا درون این قاره دانست؛ امری كه با میانجی گری نمایندگان این اتحادیه در درگیری های اخیر انتخاباتی برخی كشورها بیش از پیش اهمیت خود را نمایان كرد.

با این حال، موفقیت این اتحادیه در گرو مقبولیت طرح های آن از سوی دولت های مركزی و نیز تعقل جمعی حاكم بر آن برای پیشنهاد بهترین و كاربردی ترین راه حل ها به بحران هایی است كه هر بار در گوشه ای از قاره ثروتمند بروز می كند.

تحقیق**1961**1358



:: برچسب‌ها: دره عمیق و باریک , تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 462
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش ایرنا، این مراسم باشكوه عصر سه شنبه و همزمان با حلول سال 1391 به همت وابسته فرهنگی ایران، در محل دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای در شرق چین برگزار شد.

'مهرداد رخشنده'، وابسته فرهنگی سركنسولگری ایران در این مراسم ضمن تبریك فرارسیدن سال نو خورشیدی ، سخنانی در مورد اهمیت این رویداد مهم به عنوان میراث كهن ایران زمین بیان كرد.

وی با اشاره به تصویب روز اول فروردین به عنوان روز طبیعت از طرف یونسكو و همچنین ثبت آن در سازمان ملل گفت: این رخ داد نشان از اهمیت و جایگاه نوروز می دهد و این افتخاری است برای ایرانیان و دیگر كشورهایی كه در این ایام به استقبال سال نو و بهار طبیعت می روند.

وی در ادامه سخنانش خبر تصویب نهایی ایجاد اتاق ایرانشناسی در دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای را اعلام كرد .

وی گفت : با آغاز سال جدید كار ایجاد این اتاق هم آغاز خواهد شد و برنامه آینده سركنسولگری در اتاق ایران و برای افتتاح آن خواهد بود.

دكتر 'كهدویی'، استاد اعزامی زبان و ادبیات فارسی از ایران نیز طی سخنان در این مراسم به بیان تاریخچه نوروز و اهمیت آن پرداخت.

وی در بخش از سخنان خود در جمع اساتید و دانشجویان چینی زبان فارسی به فلسفه هفت سین اشاره كرد.

آساق ** 275 **



:: برچسب‌ها: خام , کریسمس ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا ، مقامات مختلف عراقی همواره تاكید كردند، این انفجارها نشانه ضعف بیش از حد تروریستها و حامیان آنها و همچنین تلاشی برای به تعویق انداختن نشست سران كشورهای عربی در بغداد ، ارزیابی می شود.

منابع امنیتی عراق همچنین افزودند در عملیات تروریستی امروز تروریستها در این كشور از 20 خودرو بمب گذاری شده وهمچنین مین های كنار جاده ای برای طرح های شوم خود استفاده كردند.

وزارت كشورعراق نیز به منظور رفت و آمد نكردن بی مورد شهروندان در مناطق مختلف پایتخت دستور تعطیلی ادارات از یكشنبه آینده تا 10 فروردین - روز برگزاری نشست سران در بغداد - را صادر كرده است .

اجلاس سران كشورهای عرب قرار است 29 مارس (10 فروردین) در بغداد برگزارشود.

برگزاری این اجلاس برای كشورعراق پس از سرنگونی صدام وهمچنین خروج نیروهای آمریكایی از عراق از اهمیت خاصی برخوردار است.

كارشناسان سیاسی عراقی اعتقاد دارند عراق با برگزاری موفقیت آمیز این اجلاس مجددا به نقش فعال خود در اتحادیه كشورهای عرب خواهد رسید.

تمام/**1385**1609



:: برچسب‌ها: جشن تولد , ژاپن ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش سه شنبه شب ایرنا، 'پرویز مظلومی' در جمع خبرنگاران ضمن تبریك سال نو، خاطرنشان كرد: بازی بسیار سنگینی برابر تیم قدرتی نسف قارشی داشتیم و حریف نیز با استفاده از روشی تدافعی ،راههای نفوذ را به روی مهاجمان ما بسته بود.

وی افزود: نماینده ازبكستان برای كسب یك امتیاز آمده بود كه با دفاع متمركز به هدف خود نیز دست یافت.

مظلومی اظهار داشت: متاسفانه بازی با شاهین بوشهر تاثیر منفی خود را در نیمه دوم به روی نفرات ما گذاشت به طوریكه نسف قارشی فرصت های خوبی بری گلزنی به دست آورد. ما در نیمه نخست برتر بودیم و اگر قدر فرصت های خود را می دانستیم به پیروزی می رسیدیم . گلزنی در دقایق ابتدایی می توانست كار مهاجمان استقلال را برابر دفاع كند نسف قارشی راحت كند.

وی در پاسخ به صحبت های یك خبرنگار كه معتقد بود استقلال برای گلزنی تنها به ارسال توپ های بلند روی آورده بود اظهار داشت: این حرف را قبول ندارم چراكه ما راه های گوناگون را امتحان كرده و اگر مهاجمان دقت بیشتری داشتند به گل دست پیدا می كردیم.

مظلومی در خصوص تعویض آرش برهانی گفت: برهانی دوندگی زیادی داشت اما در روز خوب خود نبود و به جای وی اسماعیل شریفات را به میدان آوردیم تا از سرعت بالای خود استفاده كند كه این مهاجم نیز دو فرصت خوب را از دست داد.

وی خاطرنشان كرد: زمانی كه دو مهاجم اصلی ما عملكرد خوبی نداشتند، می داوودی و شریفات را به میدان آوردیم كه آنها نیز در گلزنی ناموفق بودند.

مظلومی با اشاره به بازی های فشرده استقلال گفت: در لیگ برتر و آسیا بازی های فشرده و سنگینی داریم كه باید نیروی خود را برای این مسابقات تقسیم كنیم و نمی دانم به چه دلیل دیدارهای لیگ برتر در فاصله زمانی اندك برگزار می شود.

وی ادامه داد: به این مساله باید مصدومیت های بازیكنان استقلال را هم اضافه كرد كه متاسفانه باعث شده تا كادر فنی در میانه میدان با مشكلات زیادی مواجه شده و حتی بازیكنی برای تعویض نداشته باشیم.

گفتنی است، تیم فوتبال استقلال تهران سه شنبه شب در ورزشگاه آزادی تهران برابر نسف قارشی ازبكستان با تساوی بدون گل متوقف شد.

3783



:: برچسب‌ها: مرخصی , معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

به گزارش عصر سه شنبه خبرنگار ایرنا، دیدار تیم های استقلال ایران و نسف قارشی ازبكستان در جریان هفته دوم از مسابقات لیگ فوتبال قهرمانان آسیا از ساعت 19 امروز در ورزشگاه آزادی تهران آغاز می شود.

در این راستا تركیب تیم استقلال برای دیدار امروز به شرح زیر است:

سیدمهدی رحمتی، خسرو حیدری، مهدی امیرآبادی، حنیف عمران زاده، پژمان منتظری، علی حمودی، میثم حسینی، جی لوید ساموئل، فریدون زندی، آرش برهانی و گوران یوركوویچ.

در فاصله 30 دقیقه به آغاز این دیدار حدود هشت هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی تهران حضور یافته اند كه هر لحظه بر تعداد آنان افزوده می شود.

باشگاه استقلال تهران به مناسب فرارسیدن سال نو برای هواداران حاضر در ورزشگا آزادی برنامه های فرهنگی متنوعی در نظر گرفته است.

3783



:: برچسب‌ها: استرالیا , کودک , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : blpwjob

مدیر امور پایگاههای مجازی مسجد جمكران روز سه شنبه همزمان با لحظه تحویل سال 1391در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این لوح فشرده به عنوان هدیه برای آشنایی بیشتر كودكان و نوجوانان میهمان در مسجد جمكران تولید و از امروز در دسترس كودكان حاضر در مسجد قرار خواهد گرفت.

'امیر افضلی ' گفت: این لوح فشرده بر اساس كتاب'ماهی، تنگ، دریا' در قالب 13 داستان كوتاه همراه با 13 نقاشی مرتبط با موضوع 'مهدویت و انتظار' تهیه شده است.

وی با بیان اینكه این نرم افزار تحت وب عرضه خواهد شد، بیان كرد: علاقه مندان می توانند برای دسترسی به موضوعات این لوح فشرده با مراجعه به پایگاه www.koodak.jamkaran.ir دسترسی داشته باشند.

افضلی، آموزش گام به گام كودكان با حضرت مهدی(عج)، مهدویت و فرهنگ انتظار را از جمله رسالت های تولید این لوح عنوان كرد.

مدیر امور پایگاههای مجازی مسجد جمكران با بیان اینكه در فرایند تولید این لوح از كارشناسان خبره كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و مركز فرهنگی و هنری گل نرگس(وابسته به معاونت فرهنگی مسجد) بهره برده ایم، گفت: این لوح صرفاً ویژه كودكان و با ادبیات كودكانه تدوین شده است.

وی همچنین به مسابقه پیامكی ویژه نوروز 91 زائران و مجاوران مسجد جمكران اشاره كرد و گفت: این مسابقه شامل یك سوال مربوط به سالروز تاسیس مسجد جمكران می باشد كه زائران و مجاوران می توانند پاسخ خود را به شماره 30003313 تا چهاردهم فروردین ماه 91 پیامك كنند.

افضلی ادامه داد: به پنج نفر از شركت كنندگان كه به قید قرعه اسامی آنان در هفدهم فروردین ماه در سایت رسمی مسجد جمكران درج خواهد شد، جوایز نفیسی اهدا می شود.

وی همچنین به توزیع گسترده برشور فرهنگی مسجد جمكران با عنوان 'میعادگاه منتظران' با موضوعات متنوع فرهنگی، دینی، اجتماعی و سرگرمی در این ایام خبر داد.

وی گفت: ویژه برنامه های مسجد جمكران از 28 اسفند سال 90 تا اولین ساعات 14فروردین ماه 1391 ادامه خواهد داشت.

7405/ 556/587



:: برچسب‌ها: فرمت مربع , کنسرت , معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 340
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 فروردين 1391 | نظرات ()